Teknisesti vaativan ja erikoisuudestaan kovan hinnan notkahduksineen ja korjauksineen maksaneen Myllysillan toteutuksessa Turun kaupunki noudatti prosenttiperiaatetta eli suuntasi yhden sadasosan kokonaiskustannuksista rakennetun ympäristön taiteellisen laadun parantamiseen. Prosenttiteoksena tilattiin kuvanveistäjä Kari-Petteri Kakon veistossarja Tähtiin tähyävät.
Aurajoen molemmilla rannoilla, neljän kulmauksen levähdyspenkeillä olevat, katseensa kohti taivasta kohottavat sarjakuvahenkilöiden kaltaiset pronssihahmot kuvaavat ihmiselämän eri ikävaiheita. Leikkisyyttä ja sarjakuvamaista mielikuvitusta osoittavat myös kohteiden sormien ja varpaiden lukumäärät.
Huomenna-veistoksessa konttaa tulevaisuutta kohti pikkulapsi osoittaen sormella kohti taivasta; Tänään-veistoksen hahmo on kasvanut jo nuoruuteen, ja syventyy mietteisiinsä kuulokkeet korvilla ja lootusasennossa istuen; Hetki sitten -veistoksen keski-ikäinen, kiireisiä ruuhkavuosia elävä mies on hetkeksi laskenut salkkunsa maahan ja levähtää taivasta katsellen; Eilen-veistoksen ikääntynyt, papiljottipäinen naishahmo näyttää pysähtyneen nauttimaan elämänvaiheensa kiireettömyydestä katsellen yläilmoihin hymyssä suin.
Huomenna:
Veistossarja paljastettiin Turun päivänä 15.9.2013, kun alun perin vuonna 2010 valmistunut mutta sittemmin notkahduksen takia suljettu Myllysilta oli avattu uudelleen liikenteelle remontin jälkeen.
Vuonna 1976 syntynyt kuvanveistäjä ja taidemaalari Kari-Petteri Kakko opiskeli Turun piirustuskoulussa.
Aiheesta enemmän:
● Turun kaupunki. Kari-Petteri Kakko:
Tähtiin tähyävät, veistossarja; https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/museo/kokoelmat/ulkoveistokset/kari-petteri-kakko-tahtiin-tahyavat
● Turun Sanomat (Lars Saari). 19.9.2013.
Haltioituneet hahmot sillankupeessa – symbolismin kevytversio; https://www.ts.fi/kulttuuri/536613
● Turun Sanomat (Asta Kihlman),
19.12.2013. Tekijä ja tekijyys; https://www.ts.fi/kulttuuri/575020